Біля будівлі Донецької облдержадміністрації прибрали барикади із покришок, мішків і колючого дроту. Це сталося після того, як на площу перед будівлею приїхали на кількох автомобілях і бронетранспортері бійці сепаратистського «Батальйону «Восток» і стали виганяти всіх, хто перебував усередині. До того ж охорона на вході перевіряла речі кожного, хто виходив із ОДА. Розгублені мешканці «Білого дому» залишали насиджені місця без особливого ентузіазму. Очевидці бачили групу людей, вдягнених по-домашньому, у майках і капцях.

На одному з наближених до сепаратистів Інтернет-ресурсі з’явилося відео, на якому знято процес «зачищення» наметів на площі перед ОДА. Озброєний боєць «Батальйону «Восток» демонструє вміст одного з наметів. На фоні «інтер’єру» з російськими прапорами — коробки з краденим взуттям і одягом, блоки дорогих цигарок, шоколадних батончиків, пляшки з алкоголем. «Я не можу собі дозволити придбати такі цигарки», — обурюється боєць.

«А ось холодильник, новий. На пожертвування його ніхто не давав. Це все «віджали», — продовжує «екскурсію» бойовик. За його словами, замість того щоб відправляти «гуманітарну допомогу» до Слов’янська, де точаться бойові дії, мародери користувалися краденим самі. Серед дивних предметів, знайдених під час перевірки, — коробка з електроплитою, сонцезахисні окуляри і сонцезахисний крем. «Невже це — предмет першої необхідності у Слов’янську?» — підвищує голос боєць збройного формування.

«Спікер парламенту» ДНР Денис Пушилін пообіцяв, що в будівлі облдержадміністрації буде зроблено ремонт, після чого там розташується «уряд». Невідомо, в яку суму обійдеться наведення ладу, адже за півтора місяці «мешканці республіки» зробили будівлю непридатною для роботи. Двері розбиті, меблі зламані, майно в кабінетах розкрадене. Забиті туалети на кількох поверхах: «революціонери» зламали каналізацію в перші дні. Ті, кому не вистачило цивілізованих туалетів, обходилися, пардон, корзинами для сміття чи іншими «підручними засобами».

Попри заяви лідерів «ДНР» про те, що перевороту не сталося, події четверга мають вигляд саме перевороту. Озброєне формування сепаратистів — «Батальйон «Восток» — узяло під контроль будівлю і прогнало «революціонерів», які утримували ОДА. Групи всередині «республіки» вели війну між собою і раніше, але тепер одна з них здобула перемогу.