У міській поліклініці працював лікар-наркоман

З наркотичною сировиною затримано терапевта міської поліклініки одного з райцентрів Прикарпаття. Він зізнався, що вживає наркотики вже 25 років. Як такий лікар виконував свої професійні обов’язки, нині сказати важко.

Дарина НАЗАРЧУК.

Івано-Франківська область.

Дідусь захищав своє добро з рушницею в руках

83-річний мешканець села Зарудня Летичівського району, помітивши, що хтось лізе до його сараю, взяв мисливську рушницю і вистрілив у зловмисника. Наскільки влучним був постріл, з’ясувалося пізніше, коли через кілька днів молодик звернувся до лікарні з вогнепальним пораненням у спину. Спочатку він розповів історію про збройний напад на нього невідомих, та пізніше зізнався правоохоронцям, що поранення отримав, коли хотів поцупити з дідового хліва брухт.

Ірина КОЗАК.

Хмельницький.

«Лівак» не пройшов...

Інспектори Мукачівського взводу ДПС, що несли службу на посту ДАІ в Нижніх Воротах Воловецького району, затримали вантажівку «Вольво» з волинськими номерами. Водій та експедитор з Києва везли 20 тисяч пляшок горілки «Пшенична». Підозру викликало те, що етикетки були різного кольору, хоча спиртне згідно з документами виготовлялося на одному з рівненських горілчаних заводів. Товаро-супровідної накладної водій не мав. Тому «даішники» оформили відповідний рапорт і передали вантаж у Воловецький райвідділ міліції. Справою зайнявся старший уповноважений ДСБЕЗ майор міліції Сергій Чуплигін. Згодом водій зізнався, що мав везти з Ужгорода до Німеччини меблі, але, щоб не їхати до Закарпаття порожняком, узяв попутний вантаж. Горілку мав доставити одному з берегівських приватних підприємців. Ящики зі спиртним завантажували чомусь не на заводі, а з якоїсь вантажівки із кримськими номерами.

Спиртне вирішили направити на експертизу, після чого експедитор дав зрозуміти, що готовий віддячити за те, щоб їх з вантажем відпустили. Майор Чуплигін повідомив про це керівництво райвідділу. Експедитора затримали у службовому кабінеті, коли він передавав міліціонерові пакет із 10 тисячами гривень.

Іван ГУДЗОВАТИЙ.

Закарпатська область.