У Чернівцях затримали молодого податківця, випускника юридичної академії, який разом із двома співучасниками, підробляючи рішення судів, забирав із ломбардів вилучене у підприємців золото. Річ у тім, що закордонне золото, котре ввозиться в Україну, має пройти експертизу і бути сертифікованим у нашій державі. Більшість підприємців цього не робить. А отже, податківці під час рейдів такий товар вилучають і передають на зберігання у ломбарди до рішення суду. Відтак воно або повертається власникові, або йде в державну скарбницю.

Першу оборудку із фальсифікацією рішення суду податківець учинив разом із підприємцем, у якого метал вилучили. Далі золото по пів і більше кілограма забирали, підробляючи ще й паспорти підприємців. Викрили махінаторів, коли до ломбарду завітав власник, якому суд вирішив повернути золотий крам. Дізнавшись, що він, виявляється, золото вже забрав, підприємець пішов у прокуратуру.

Зараз чернівецькі внуки Остапа Бендера перебувають у СІЗО. Правоохоронці сподіваються, що підробити постанову суду буде нікому.