Нелегальний цех з виробництва ковбаси викрили правохоронці на околиці Докучаєвська, що на Донеччині. «Підпільники» працювали протягом двох років.

— Організатор і четверо його спільників тричі на тиждень пізно ввечері приїздили з Макіївки, де мешкали, і за ніч «штампували» близько 100—150 кілограмів ковбасної продукції, — розповів начальник спецвідділу управління державної служби із боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в області Олег Коломійцев. — У цеху було створено повний замкнений цикл: перемелювали м’ясо, варили, коптили. Склад ковбаси: курячий фарш, перемелені свинячі шкури, дрібнонарізане сало, манна крупа, харчосмакові добавки імпортного виробництва зі смаком сервелату, салямі та харчовий барвник.

«Підприємці» виготовляли близько 2 тонн підробок на місяць. Товар розповсюджували через торговельну мережу по всій області. Під час перевірки санітарна служба виявила порушення по 18 пунктах закону, у тому числі — експлуатація цеху без відповідних документів, відсутність гарячої та холодної проточної води, вентиляції, брудне технологічне обладнання, тара та інші порушення. Не кажучи про відсутність нормативної документації та висновків державної санепідекспертизи на продукцію. Під час огляду цеху співробітники міліції та санітарної служби виявили близько 400 кілограмів готового товару і понад півтори тонни сировини.