...Луганськ ховав оператора кабельного телебачення Оксану Гібалову. Смерть була раптова. Ще вчора вона тримала на плечах свою телекамеру й шукала підходящий ракурс... Щоправда, скаржилася на високу температуру і невеличке нездужання. Наступного дня її забрала «швидка», а за тиждень Оксани не стало. Близькі кажуть, що, незважаючи на старання медиків, організм дівчини зовсім не боровся. Імунітет був майже на нулі. Один із діагнозів, які лікарі ставили Оксані, двостороннє запалення легень. Але, мабуть, було щось ще, бо розтин проводила бригада медиків, що спеціально прибула з Києва.

Майже в цей само час перестало битися серце 10-річного учня міської СШ № 36. У хлопчика був менінгіт. Такий діагноз лікарі поставили і його однокласникові, котрий у тяжкому стані перебуває в реанімації. За життя першого пацієнта лікарі боролися тиждень, але нічого не змогли зробити, стан другого має ознаки поліпшення. У школі проведено дезінфекцію, опромінення кварцовими лампами.

Торік від менінгіту в області померли шестеро людей із 30 захворілих. Новий 2007 рік, як видно, почався із сумної статистики. Однією з основних причин активності цього захворювання лікарі називають клімат нинішньої зими: вологість і тепла погода сприяють розвиткові хвороботворних бактерій. Від вірусу, виявленого у школярів, немає щеплень, боротися з ним можна лише за допомогою антибіотиків. Тому медики радять приділити увагу підвищенню імунітету. Жителі міста дотримуються цих порад: в аптеках зафіксовано попит на препарати, що зміцнюють імунну систему.

Луганськ.