Четвер день тижня, котрий найменше підходить для того, щоб лягати в лікарню, вважають у британському інституті дослідження державної політики. Аналітики цієї установи дійшли висновку, що пацієнти, госпіталізовані в четвер, у середньому залишалися в лікарні на день довше, ніж ті, хто опинився там у неділю. Це пояснюють тим, що у вихідні більшість лікарів-фахівців не працюють і пацієнти, які потрапили в лікарню в четвер, часто змушені чекати початку наступного тижня, щоб одержати необхідне лікування.

Тим часом, на думку деяких учених, найнебезпечніший день тижня просто сам по собі понеділок. Цей факт підтверджують медичні дослідження і статистика. І причиною такої небезпеки першого дня тижня є стрес. За оцінками дослідників, саме в понеділок від інфарктів помирають набагато більше людей, ніж в інші дні тижня. У жінок цей ризик виражається цифрою 15, а в чоловіків — 20 відсотків.

До того ж інфаркт по понеділках найчастіше стається в тих, у кого раніше ніколи проблем із серцем не було. У свою чергу, причиною серцевого напруження є очікування нових завдань і проблем на роботі після відпочинку у вихідні дні.