Десять чоловіків і шість жінок з Вінниччини через власну необачність на три місяці опинилися в рабстві у громадянина із сусідньої Молдови.

28-річний циган завербував їх (жителів Крижопільського і Тростянецького районів) на роботу в Росію. Пообіцяв платню до 400 доларів за місяць. Робота звична: збирання цукрових буряків та іншої сільськогосподарської продукції. Селяни погодилися, бо сидять без роботи. Але припустилися великої помилки — віддали свої паспорти вербувальнику.

Працювати довелося у фермерському господарстві Курської області Росії. Час минав, а обіцяну платню видавати ніхто й не збирався. Двоє найманців спробували, було, втекти, однак їм завадили це зробити друзяки рома. На щастя, повторна спроба втечі їм вдалася. Вирвавшись на волю, вони одразу повідомили про свої митарства правоохоронцям. Завдяки спільним діям українських і російських міліціонерів, усі невдахи-заробітчани повернулися додому. Стосовно дій їхнього «рабовласника» прокуратурою області порушено карну справу, повідомили в центрі громадських зв’язків УМВС у Вінницькій області.

Вінницька область.