Продовжується робочий візит до Варшави секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова. Сьогодні у програмі перебування в польській столиці — зустріч з головою Ради міністрів РП Евою Копач та віце-прем’єром і міністром оборони Томашем Сємоняком.

Учора українська делегація провела насичений день. Вранці Олександр Турчинов разом із маршалком Сейму РП Радославом Сікорським та своїм колегою керівником Бюро національної безпеки (БНБ) РП генералом Станіславом Козєєм відкрили виставку київського художника Матвія Вайсберга «Стіна» (цикл робіт присвячений подіям Майдану), яка експонуватиметься у холі польського парламенту. Далі були: зустріч з маршалком Сейму Р. Сікорським, переговори у складі делегацій та віч-на-віч з керівником БНБ С. Козєєм, а в другій половині дня — зустрічі з президентом Броніславом Коморовським, маршалком Сенату Богданом Борусевичем та міністром закордонних справ РП Ґжеґожем Схетиною.
За результатами переговорів О. Турчинов та С. Козєй підписали «Протокол про співробітництво між Апаратом РНБО України і БНБ Республіки Польща». Це фактично технічний документ або, як його називають у коридорах БНБ і РНБО, «дорожня карта», що визначає основні напрями співпраці обох структур на найближчий рік.
Тематика всіх переговорів стосувалась головним чином російсько-українського конфлікту. Польську сторону цікавила оцінка ситуації в Україні та бачення перспектив її розвитку найближчим часом. А українські переговорники вивчали можливості поглиблення військового та оборонного співробітництва.
Варшава.