Нещодавно в «Голосі України» (за 24 квітня 2014 ц.р.) в статті «Хрест в огіркові» я розповів про незвичайний випадок, який трапився напередодні Великодня. Тоді, 17 квітня, у чистий четвер під час сніданку до картоплі дружина відрізала мені кільце огірка, на якому чітко було видно хрест із зерняток. Такого раніше ніколи не бачив. Тому мимоволі запитав себе: «Що це — витівка матінки-природи чи якийсь знак перед великим святом?» Розгадка не забарилася. То було попередження про велике родинне горе. Менший брат Леонід невдовзі помер від інфаркту.
З’ясувалося, про смерть віщував і сон. Напередодні моїй дружині наснилося, що Леонід був з покійними батьком і матір’ю. Він був у чорному костюмі, повернутий спиною, тобто залишав нас, відходив в інший світ. Сон наснився і старшій невістці Ользі: вони з чоловіком тримали свічки в храмі. Так і сталося під час похорону.
Отже, і сни не можна вважати випадковістю. Як і хрест в огіркові, вони віщували про смерть дорогої нам людини. Ось така незвичайна історія трапилася в нашій родині.
 
Любешів 
Волинської області.
Фото автора.