У селі Нововодяне Кремінського району виборча дільниця була розташована у традиційному місці — в сільському Палаці культури.

Музику цього разу не включали з огляду на неспокійну політичну ситуацію, але приміщення прикрасили: все-таки президентські вибори — подія всеукраїнського масштабу. До обіду основна частина селян вже проголосували, і члени виборчої комісії тихо перемовлялися між собою в очікуванні людей. Раптом одна з жінок побачила у вікно, як до будівлі під’їхала машина з озброєними людьми у формі, які тримали якийсь незнайомий прапор.
Про те, що у Нововодяному голосуватимуть військовослужбовці української армії, розквартировані біля села, виборчу комісію не попередили, а тому жінки вирішили, що це, мабуть, напад. Не на жарт перелякавшись, вони схопили всі бюлетені і вибігли з ними через запасний вихід. Залишилася лише голова комісії, щоб зустріти непроханих гостей. Через хвилину з розмови з командиром стало зрозуміло, що це бійці Національної гвардії, які прибули на дільницю, щоб виконати свій громадянський обов’язок. А оскільки вони несли службу, то були при повній амуніції і зі зброєю в руках. На жаль, перед виїздом у них зламалося древко, яке тримало синьо-жовтий прапор, а тому вони вирішили взяти свій гвардійський. «Дівчата, виходьте!» — покликала голова комісії своїх підлеглих. «Все сталося за лічені хвилини, — розповіла секретар комісії Олена Липка. — Солдати навіть не помітили казусу».
 
Луганська область.
Мал. Миколи КАПУСТИ.