На Миколаївщині пообіцяли до 1 червня привести в належний стан магістралі до курортного узбережжя. Як повідомив начальник служби автомобільних доріг в області Валерій Блошенко, ремонт у зоні Коблеве—Рибаківка вже проведено, за винятком тих шляхів, за які відповідають сільські ради. Що стосується Очаківського напрямку, то роботи тут будуть завершені до кінця травня.

Актуальним для регіону залишається і питання розвитку мережі автобусного сполучення. Сьогодні до неї входять 642 маршрути, з яких 358 — міжміські внутрішньобласні і 284 — приміські. Однак річ не в їхній кількості, а в тих проблемах, з якими стикаються приватні перевізники при обслуговуванні пільгових категорій пасажирів.

Держава компенсує лише невелику частку цих витрат, унаслідок чого зростає збитковість підприємств. Депутати облради рекомендували управлінню інфраструктури ОДА підготувати концепцію розвитку пасажирських перевезень автомобільним транспортом загального користування в Миколаївській області з наступною розробкою відповідної програми.

Миколаїв.