Провівши опитування домогосподарств щодо оцінки стану здоров’я і можливості отримати медичні послуги, обласне управління статистики повідомило, що більш як половина населення області оцінили стан свого здоров’я як «добрий», понад третина — як «задовільний», і лише кожен восьмий вважав його «поганим». Водночас серед інших регіонів найміцнішим здоров’ям змогли похвалитися мешканці Чернівецької та Рівненської областей (відповідно 68 та 64 відсотки), найхворобливішими виявилися мешканці Сумщини, серед яких 15 відсотків населення вважали своє здоров’я поганим.
На Хмельниччині сім осіб із десяти хворіли протягом року. Понад третина мешканців мали хронічні захворювання. Найпоширенішими хворобами вже традиційно було названо гіпертонію та серцеві.
По медичну допомогу в переважній більшості (97 відсотків) зверталися до поліклініки. Платні медичні установи та лікарів, що практикують приватно, відвідали менш як відсоток краян, і лише 0,1 відсотка надали перевагу народним цілителям та екстрасенсам.
Доступність медичної допомоги значною мірою залежала від фінансових можливостей домогосподарств. Так, у шести зі ста не могли дозволити собі купити ліки для хворих. Основною причиною недоступності окремих видів медичної допомоги названо занадто високу вартість ліків, медичних товарів та послуг охорони здоров’я.
Хмельницька область.