У вівторок призупинено заняття у школах Київського району Донецька, прилеглих до аеропорту та залізничного вокзалу. Міський голова Олександр Лук’янченко звернувся до батьків учнів і попросив по можливості залишити дітей удома. Очільник міста також попросив городян не їздити до району аеропорту та за змогою — залізничного вокзалу. Як повідомлялося, в понеділок у Донецьку розпочалася антитерористична операція, є вбиті й поранені. Зокрема, на залізничному вокзалі, за свідченням очевидців, бойовики застрелили паркувальника, а двоє осіб, серед них — одна дитина — отримали осколочні поранення.
За інформацією прес-центру АТО, 200 бойовиків, більшість із яких були представниками інших держав, захопили міжнародний аеропорт. «Бойовиків, що перебували у приміщенні термінала, знищено. На цей час розвідані всі об’єкти бойовиків. У разі якщо бойовики не здадуться, по розвіданих об’єктах буде завдано удару з високоточної спеціальної зброї. Завдання антитерористичної операції продовжують реалізовуватись», — повідомили в прес-центрі.
До пізньої ночі у північній частині міста було чути стрілянину й вибухи, а мешканці бачили у дворах озброєних людей у камуфляжі. Сепаратисти заблокували Путилівський міст неподалік аеропорту і погрожували, що в разі проходження української військової техніки міст буде підірвано. В різних районах міста бойовики лаштували засідки й вогневі точки. Магазини, торговельні центри та офіси панічно зачинялися. Вулиці спорожніли. Будівлю залізничного вокзалу закрили для пасажирів. У понеділок стало відомо, що призупинено роботу приміського вокзалу, але потяги далекого сполучення продовжують відправлятися.
О четвертій ранку у вівторок спалахнула пожежа в палаці спорту «Дружба», де проводить свої домашні ігри хокейний клуб «Донбас». За інформацією міської ради, невідомі проникли у приміщення, зв’язали сторожа і підпалили будівлю у семи місцях. Велику хмару диму було добре видно з різних точок міста. «Рятувальниками виявлено горіння внутрішньої пластикової обшивки. О 7.29 пожежу було локалізовано. Наразі триває ліквідація. Від Головного управління ДСНС України у Донецькій області до ліквідації пожежі залучено 19 одиниць спеціальної техніки», — повідомили рятувальники.