Більш як у п’ятдесяти томах зібрано матеріали кримінальної справи про розкрадання ліків службовими особами Рівненського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення.

Група медиків диспансеру виписувала підроблені рецепти на придбання ліків людям, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС та перебували на обліку в диспансері. За цими рецептами в ряді аптек обласного центру безплатно здійснювався відпуск ліків та виробів медичного призначення, які в подальшому використовувалися для обслуговування та лікування спонсорів диспансеру і керівників різного рангу. За попередніми даними, державі завдано збитків більш як на 150 тисяч гривень.

Заступник начальника відділу з розслідування особливо тяжких злочинів у сфері економіки Головного слідчого управління МВС України підполковник міліції Олександр Гордієнко, у провадженні якого перебуває скандальна справа лікарів, розповів, що під час ревізії у диспансері, крім згаданого, виявлено ще низку порушень фінансової дисципліни на суму понад 300 тисяч гривень. Матеріали стосовно цих фактів виділені в окреме провадження.

Доки тривало розслідування, з посад звільнено керівника диспансеру та його заступників, а одного з фігурантів у справі оголошено в розшук.

Рівне.