Найзвичайніша і водночас найзагадковіша субстанція на землі — це вода.

Чи не дивно, що вода може зберігати і передавати людині інформацію про середовище, звідки вона походить? Що водна структура організму людини ідентична структурі води того місця, де вона народилася, тому наш внутрішній зв’язок з місцем народження зберігається протягом усього життя? Що в світі немає однакової води, бо вона вбирає в себе вібрації грунту, інформацію про його біологічні та енергетичні особливості? Що у воді — безліч видів інформації, здатної змінити стан людини? І що вода реагує на слово, людські емоції, ба навіть музику!

Про це йдеться у міжнародному документальному кінопроекті «Вода», який цьогоріч привернув увагу на кіноринку у Каннах. Допрем’єрний показ стрічки відбувся днями у Києві за сприяння компанії «Моршинська». Презентація стрічки зібрала українських дослідників води й перетворилася на справжню наукову дискусію.

Фільм уже надійшов у торговельну мережу. Його корисно побачити мешканцям великих міст, які найбільше потерпають від інформаційного забруднення води. Адже вода з-під крана «пам’ятає» агресивне втручання у свою структуру, а тому може передавати цю агресію людині, котра її п’є, — сказав доктор геолого-мінералогічних наук, академік НАН України В’ячеслав Шестопалов після перегляду фільму.