Грудне годування — оптимальне природне харчування для новонародженого, це біологічна та емоційна основа розвитку немовляти, а також один із головних чинників зміцнення здоров’я матері. Про це йшлося на прес-конференції з нагоди початку освітнього проекту на підтримку грудного годування «Молочні джерела», що проводиться Інститутом педіатрії, акушерства та гінекології, Академією медичних наук, Головним управлінням охорони здоров’я та МОЗ спільно з компанією NUTRІCІA — спеціалістом з дитячого харчування.

Як заявив журналістам керівник відділу проблем харчування та соматичної патології дітей раннього віку Інституту педіатрії, акушерства та гінекології Олег Геннадійович Шадрін, материнське молоко містить оптимальну кількість і співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, а також гормони, ферменти, антимікробні, імунні та біфідогенні тіла. Водночас практика грудного годування стає дедалі менше популярною. За даними соціологічних досліджень, 28 відсотків молодих батьків не розуміють переваг природного годування перед штучним. За раннього припинення грудного годування у немовлят спостерігається загальне підвищення захворюваності, формуються порушення психомоторного розвитку, спостерігається недостатність йоду, що може призвести до зниження розумового розвитку дитини, формування білково-енергетичної недостатності харчування, недостатність вітаміну А та амінокислот може спричинити погіршення зору.

Освітній проект «Молочні джерела» — перший соціальний проект на підтримку грудного годування, який спрямований на інформування та освіту батьків. В його рамках заплановано тренінги для батьків, безплатні консультації лікарів, проведення тижня грудного годування та лікарська конференція «Функціональне харчування та його вплив на імунітет та здоров’я дітей раннього віку». Засновники цього проекту мають надію, що він сприятиме поширенню та продовженню практики грудного годування.