Наказом начальника Управління МВС в Чернігівській області Василя Костюка трьох працівників, причетних до вбивства підполковника МНС, звільнено з роботи в Ніжинському міськрайвідділі внутрішніх справ.

Нагадаємо, трагедія сталася 1 червня. Тоді правоохоронці, які відзначали на березі Остра день народження одного з керівників служби, спровокували конфлікт з трьома відпочивальниками — двома жінками та чоловіком. Останній, щоб захиститися від нападників, пригрозив їм пістолетом травматичної дії. Сп’янілі міліціонери збили його з ніг і побили до непритомності. У міській лікарні потерпілий невдовзі помер. Як виявилося, це був 36-річний заступник командира спеціального авіаційного загону МНС з льотної підготовки підполковник внутрішньої служби Олег Довганюк.

Прокурор Чернігівської області Анатолій Василевський на прес-конференції 7 червня зазначив, що кримінальну справу, яку порушила Ніжинська міськміжрайонна прокуратура за ст. 119 КК України («вбивство через необережність»), перекваліфіковано на ст. 115 КК («навмисне вбивство»), затримано двох підозрюваних у скоєнні цього злочину. Нині йде слідство.

Чернігів.