От такий бізнес!

Весна для більшості школярів — це переддень літа, а якщо коротко — ка-ні-ку-ли. Для нас, випускників, це час, коли залишаємо стіни школи і вступаємо в доросле життя.

Щовесни випускниці шиють собі сукні. І я не стала винятком.

Приймальниця замовлень прискіпливо розпитала, якого фасону та кольору я бажала б замовити сукню. Одразу пояснила, що ательє намагається, щоб сукні випускниць однієї школи не повторювалися.

А потім розповіла випадок. Щоб замовити сукні, приїхали дві подруги з села. Одна з них одразу похвалилася, що шити не збирається. Вона купила сукню у знайомої, яка придбала її у столичному магазині за досить високу ціну — 1500 грн. І вона просто щаслива, що вдалося умовити продати сукню за півціни.

Жінка запропонувала дівчатам переглянути фотоальбом моделей випускних суконь, котрі минулого року пошило їх ательє.

Раптом дівчина, котра купила сукню зі «столичного магазину», побачила свою знайому на знімку. «Як, адже вона запевнила мене, що купила сукню. Невже вона шила її у вас?» — здивовано перепитувала дівчина. А потім почала роздивлятися на всі боки і побачила ціни на нові сукні — від 500 грн. Звичайно, ціна залежить від матеріалу та оздоби. Там були сукні і по 300 грн., але ті, котрі вже були у користуванні. Були й по 100—130 грн. за один день прокату.

Дівчатам розповіли, що найдорожча сукня нинішнього сезону, яку на цей час пошили в ательє за ескізом клієнтки, коштувала 1000 грн., і то лише тому, що випускниця побажала оздобу у вигляді великої кількості стразів.

Вже потім жінка розповіла, що спеціально переглянула замовлення минулого року і випадково виявила: куплена в салоні коштувала б замовниці лише

500 грн. От вам і бізнес!

Ольга ПАХОЛОК.

Бути вам довгожителем

Спеціалісти стверджують, що, глянувши уважно на себе в дзеркало, можна за ознаками, наведеними нижче, довідатися, чи станете ви щасливим довгожителем. Отже:

брови — рівні, довгі, високі й міцні;

очі — красивої форми, живі, блискучі й натхненні;

профіль носа — прямий і без вад;

жолобок під носом (між кінчиком носа і верхньою губою) — прямий, глибокий, без поперечної зморшки;

лінії від крил носа до верхньої губи — чіткі (й права, й ліва) і без розривів;

вилиці — широкі й міцні;

підборіддя — рівне, широке, ледь підняте.