Жителька Івано-Франківська раптом отримала на роботі листа, який закінчувався чемними словами: «З повагою А. Онопрієнко». Зміст листа шокував жінку. Невідомий писав, що її дочка, перебуваючи в Італії, якось у скруті позичила в нього тисячу євро, але й досі їх не повернула, хоча відтоді вже минуло три роки. Час би вже й розрахуватися, писав чоловік. Поки розгублена жінка осмислювала неждане послання та намагалася зв’язатися з дочкою і дізнатися, чи то правда, надійшов черговий лист.

У ньому кореспондент вимагав від нещасної жінки уже півтори тисячі євро, а в разі відмови обіцяв їй великі проблеми. «Вашу старшу дочку продам арабам, а її синочка і свою меншу будете довго і нудно розшукувати через програму «Чекай на мене», — погрожував він. З листа випливало, що цей чоловік знає про особисте життя своєї адресатки, про її родину, статки, що ще посилювало тривогу. Автор листів застеріг жінку від будь-яких звернень до міліції, лякаючи тим, що це лише прискорить зникнення її онука.

Жінка ще до цих погроз, після першого ж листа, попросила допомоги у міліції. Та правоохоронці тоді не змогли встановити особу вимагача. Цього разу він призначив жінці конкретний час і місце, де вона мала залишити для нього гроші. Місцем зустрічі обрав міський цвинтар. А гроші жінка мала покласти в бляшанку з-під кави «Нескафе» на надгробку однієї з могил.

Оперативники з самого ранку «озброїлися» мітлами, граблями та лопатами і заходилися прибирати цвинтар, водночас пильно стежачи за вказаною могилою. І ось о 10 годині, як і було вказано в листі, на цвинтарі з’явився літній статечний пан, який повільно походжав від однієї могили до іншої, буцімто віддаючи шану померлим. Покружлявши цвинтарем близько трьох годин і впевнившись, що все спокійно, чоловік нарешті наважився забрати бляшанку. А вже через кілька кроків, зазирнувши всередину, кинув її й кинувся тікати. Але «цвинтарні робітники» тут же його впіймали. Як з’ясувалося, жодних грошей дочка потерпілої у цього чоловіка не позичала. А рухало 63-річним вимагачем почуття помсти. Він вважав, що його дружину, колишню співробітницю потерпілої, свого часу звільнили з роботи саме через неї. От і вирішив помститися. А щоб нагнати на жінку більше страху, листи підписував «А. Онопрієнко» — прізвищем відомого маніяка-убивці, який загубив майже 50 душ. Проти зловмисника порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 189 ККУ — вимагання.