За напад на суддю Млинівського місцевого суду Аллу Бандуру до довічного ув’язнення засуджено двох злочинців. Вони завдали жінці дванадцять колото-ножових ран. Суддя дивом залишилася жива.

Для здійснення своєї чорної справи двоє 27-річних мешканців селища Млинова вибрали передранковий час. Воно й зрозуміло: саме тоді сон у людини міцний. О пів на четверту один із злочинців пробрався на балкон квартири судді. Для цього зловмисник використав комунальну комунікацію, адже помешкання розташовувалося на третьому поверсі п’ятиповерхівки.

На щастя, Алла Петрівна почула шум на балконі і прокинулася. Запримітила якийсь силует. Утім, не встигла й похопитися, як до горла вже був приставлений ніж. Його власник прокоментував:

— Пацани прийшли, щоб здійснити над тобою суд.

До честі судді, навіть у такій ситуації вона поводилася мужньо, хоч і змушена була після погроз відчинити вхідні двері. А за ними чатував інший вояжер. На пару злочинці стали діяти ще нахабніше, до того ж не раз наголошуючи, що прийшли помститися за «братву». Першим таким проявом помсти став удар гострою заточкою в ліве плече. Надалі господиню били руками й ногами. Водночас вимагали гроші та коштовності. Загалом, окрім побоїв, тіло потерпілої прийняло дванадцять ударів заточкою. Після кожного такого удару зловмисник провертав гострий предмет, у такий спосіб, вочевидь, намагаючись завдати ще більшого болю. А насамкінець, накривши голову потерпілої подушкою, один із нападників скомандував:

— Та кінчай її, вона вже хрипить...

Уся у крові, відчуваючи, що ось-ось втратить свідомість, вольова жінка знайшла в собі сили вирватися й покликати на допомогу. На щастя, сусіди почули крик й озвалися. Цей момент, по суті, став переломним у страшній драмі: злочинці поспіхом залишили квартиру, прихопивши із собою кілька сотень гривень, золоті сережки та чотири золоті персні. Їм таки вдалося до прибуття міліції непомітно щезнути в темряві. Але їх невдовзі затримали у Львові біля вокзалу.

Лікарі врятували життя Аллі Петрівні Бандурі. Нині вона продовжує виконувати суддівські обов’язки, а ось зловмисникам доведеться решту свого життя провести у в’язниці.

Рівненська область.