Майже три тисячі учнів шкіл Вінниці — переможці олімпіад, мистецьких виставок і фестивалів, спортивних змагань — отримали грошові нагороди та грамоти від міської ради під час свята «Таланти року-2014». Ще 343 обдарованим дітям вручено щорічні стипендії.

В. о. міського голови Вінниці Сергій Моргунов, який вручав нагороди, звернув увагу на те, що з часу започаткування свята минуло майже десять років, і відтоді постійно зростає кількість нагороджених учнів. Для більшості з них це перші гроші, зароблені власними розумом і талантом. Керівник міськради повідомив, що влада відзначатиме талановиту молодь й надалі. С. Моргунов уточнив, що при цьому не забуває про тих, хто навчає і виховує обдарованих учнів. Кращі педагоги також отримують нагороди на святі «Вчитель року», яке уже стало традиційним.

Діти з Вінниці вибороли 2919 призових місць у всеукраїнських, обласних та міських предметних олімпіадах. 93 школярі стали переможцями міжнародних мистецьких конкурсів. Юні вінничани прославили своє місто на спортивних змаганнях, зокрема, на міжнародних вибороли 22 перші місця та посіли 66 других і третіх місць.

Вінниця.