Автомобіль, який перевозив частину спецвипуску газети «По-гірницьки», захоплено сепаратистами. Водія авто та дівчину-експедитора взяли в заручники і везуть до Луганська. Таку інформацію оприлюднив голова Незалежної профспілки гірників Донбасу Микола Волинко вранці в четвер.

«О шостій ранку з’явилися в друкарні, захопили тираж. Частину газет ми вже встигли забрати. Експедитор устигла зателефонувати й розповісти, що сталося. Намагаємося з’ясувати, що з людьми. На міліцію і місцеву владу не розраховуємо, вони терористам «стукнуть». Спецвипуск газети був присвячений виборам Президента України і цим сепаратистам-терористам», — сказав «Голосу України» лідер профспілки.

Номер був надрукований у друкарні «Новый мир». На цьому ж поліграфічному підприємстві у ніч на четвер надрукували тиражі кількох інших газет, де також містилася критика самопроголошеної «Донецької народної республіки». За інформацією місцевих журналістів, до друкарні увірвалися п’ятеро озброєних автоматами осіб, які вимагали повернути вивезений тираж і погрожували приїхати розбиратися до редакцій. На місце пригоди викликали міліцію.