Вінницьким міліціонерам, які нині виконують службові обов’язки на Сході держави, надіслали малюнки їхніх дітей. Вихованці відомчого дитячого садка УМВС України в області взяли участь в акції «Подаруй малюнок татусеві».

— На щастя, діти не знають, що таке війна, зате добре знають, що їхня держава найкраща у світі, — каже завідувачка установи Фаїна Шкарупа. — Ми їх виховуємо справжніми патріотами, чесними, навчаємо любити інших людей, з повагою ставитися до державних символів.

За словами завідувачки, у ці дні діти частіше розповідають про батьків, які нині далеко від домівки несуть службу в умовах війни. Щоб малята менше сумували за татусями, в дитсадку запропонували їм висловити свої почуття до них у формі малюнків.

Відбитки дитячих ручок, усміхнені сонечка, квіти, райдуга, чисте небо — усе це особливо натхненно і старанно малювали діти. Шестирічний Ілля Власюк на відбитку своєї руки намалював свою щасливу сім’ю — троє діток, татко і мама. Хлопчик дуже чекає повернення тата, про це він написав угорі малюнка, який виконав на фоні українського прапора: «Татусю, повертайся, я тебе дуже чекаю». Вихователі виготовили фотографії авторів малюнків, наклеїли їх поруч з роботами вихованців, від чого плакат набув завершеного вигляду.

— Акція у дитсадку надзвичайно схвилювала колектив управління, — каже керівник сектору зв’язків з громадськістю і ЗМІ обласної міліції Анна Олійник. — За погодженням з керівником управління, вирішили передати малюнки діток на нове місце служби їхніх батьків. Нема сумніву в тому, що роботи маленьких художників сприятимуть підвищенню патріотичних почуттів міліціонерів. Ми всі чекаємо їх здоровими і живими.

На знімку: шестирічний вихованець дитсадка Ілля Власюк свій малюнок зробив на фоні державного прапора.

Фото Анни ОЛІЙНИК.