Тридцять два вчителі шкіл Краматорська, Маріуполя, Слов’янська, Дружківки, Костянтинівки, Артемовська, Красного Лиману та інших міст і районів регіону взяли участь в обласному етапі XX Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2015». Маріуполь представляла педагог спеціалізованої загальноосвітньої школи № 66 Олена Царюк (на знімку).
— Наша школа є незмінним учасником багатьох міських турнірів і олімпіад і традиційно досягає високих результатів, — розповіла директор школи Наталя Ровицька. — На обласному етапі всеукраїнського конкурсу «Учитель року», що проходив недавно в Слов’янську, наша Олена Царюк здобула першість серед педагогів української мови й літератури. Вірю, що коли в місті буде мир, ми зможемо домогтися ще більших успіхів.
 У турнірі брали участь чимало досвідчених педагогів, з інноваційними програмами навчання. «Було багато цікавої й корисної інформації, тим паче що приїхали переможці міських етапів. Звичайно, хвилювалася, але все-таки вдалося вийти в число перших. Вдячна за допомогу й підтримку педагогічному колективу рідної школи, батькам, науково-методичному центру міста й, звичайно, моїм учням», — каже Олена Царюк.
— Як ви стали викладачем української мови?
— Мені завжди подобалися література й мовознавство, але значну роль у захопленні відіграли, звичайно ж, школа й мій учитель української мови та літератури Ганна Олексіївна Стрюк.
— Чи вдається передати любов до мови своїм учням?
— Намагаюся просто й зрозуміло пояснити матеріал, ретельно готуюся до кожного уроку. Радію, що багато моїх підопічних захоплені предметом, показують рік у рік гарні знання матеріалу. Це учениці Катерина Кіор — призер Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури, переможниця міського етапу конкурсу ім. Т. Г. Шевченка Єва Петріцка й призер конкурсу Ярослава Швед. Минулоріч блискучі знання в Міжнародному конкурсі знавців української мови ім. П. Яцика показав учень мого класу Андрій Іщенко. В 2014-му найчисленнішою учнівською групою, що взяла участь у Всеукраїнському конкурсі «Соняшник», стали мої вихованці.
Маріуполь Донецької області.

 


Фото з архіву Олени Царюк.