Шоколад — це овоч?

Незаперечним є той факт, що шоколад роблять з какао-бобів. Боби — це овочі. Цукор роблять або з цукрової тростини, або з цукрових буряків. Обидві рослини — з «овочевої» категорії. Тому можна дійти логічного висновку (на жаль, науково поки не доведеного) що шоколад — це овоч.

А от що відомо напевно, так це те, що шоколад сприяє поповненню глюкози в організмі людини. Він багатий на кальцій, фосфати і вітамін Д. Магній, що міститься в шоколаді, запобігає депресії.

Шоколад також не протипоказаний людям, які стежать за своєю вагою. Просто потрібно вибирати темний шоколад з найбільшим відсотком какао-бобів (60-80%). У таких чорних ласощах менше цукру і какао-олії, ніж у молочному і білому шоколаді.

Учені з японського університету Осака запевняють, що шоколад запобігає руйнуванню зубів. Оболонка какао-бобів містить антибактеріальну речовину, яке усуває зубний наліт.

А італійські й американські вчені мужі, дослідивши гіркий чорний шоколад, довели, що його вживання зміцнює серце, поліпшує кровообіг і перешкоджає утворенню кров’яних тромбів, які можуть стати причиною інфарктів та інсультів.

Подушка — пасивна зброя

1. У штаті Небраска вам загрожує арешт, якщо ваша дитина почне гикати під час служби в церкві.

2. У місті Бліт (Каліфорнія) ви можете носити ковбойські чоботи лише в тому разі, якщо у вас є не менш як дві корови.

3. Із кожних десяти людей, що населяють Землю, четверо живуть у Китаї або Індії.

4. У Німеччині, за законом, подушка може вважатися пасивною зброєю.

5. У провінції Вікторія, на пляжі Брайтон Біч, можна купатися лише в купальнику, що закриває тіло від горла до колін.

6. В Оскфорді (Огайо, США) жінкам не можна роздягатися, стоячи перед портретом чоловіка.

7. Наймолодіжніша країна світу — Ємен. Тут 52 відсотки населення молодші 15 років.