Комічна ситуація в донецькій хрущовці. Місцеві комунальники відремонтували дах, а шматки знятої покрівлі й інше будівельне сміття кидали просто з п’ятого поверху на землю. Обгородили стрічкою тротуар — і давай жбурляти.

Жителі чули гуркіт, сильні удари об землю й бачили багато пилу, який Галина Петрівна з п’ятого під’їзду переплутала з димом. У паніці кинулася дзвонити в міліцію: «Стріляють! Підривають!» Олена Костянтинівна із шостого під’їзду — місцевий «черговий МНС». У неї син працює у виправній колонії. Тож коли Галина Петрівна подзвонила Олені Костянтинівні, та вискочила із квартири з криком: «Евакуація!» — й побігла вниз, дорогою натискаючи на дзвінки сусідів.

Коли приїхала міліція, у дворі вже стояли жителі в халатах і домашніх капцях. Почали шукати очевидців — виявилося, ніхто не бачив, що вибухало й де, але всі були впевнені, що це підступи «фашистів». І лише коли міліціонери обійшли будинок із протилежного боку, секрет шуму було розкрито: будівельне сміття, скинуте з даху, лежало на тротуарі. А комунальників — винуватців переполоху — і сліду не було.

До речі, не здивуюся, якщо в мікрорайоні почнуть розповідати, як у них по сусідству «фашисти» намагалися підірвати будинок, і навіть міліція приїжджала, а жителів евакуювали.

Донецьк.

Мал. Миколи КАПУСТИ.