Ключі від квартир у третьому будинку, зведеному за програмою «Муніципальне житло», вартість яких нижча за ринкову, вручено в обласному центрі.

В десятиповерхівці 140 квартир, із яких 90 отримали учасники програми, решту 50 виділено для реалізації ще однієї програми — «Доступне житло» — із здешевленням іпотечних кредитів. Усі квартири мають сучасне планування, у них встановлено індивідуальне опалення, металопластикові вікна, засклено кухонні лоджії. Сам будинок утеплено зовні. На прибудинковій території обладнано дитячий майданчик, окремо відведено місця для паркування автівок.

Упродовж п’яти років, відколи в місті над Бугом діє програма «Муніципальне житло», споруджено три будинки, в яких новоселами стали 344 сім’ї вінничан. Переважно це представники бюджетної сфери — лікарі, вчителі, працівники культури.

— Рішення про започаткування такої програми було прийнято тоді, коли всі зрозуміли, що марно сподіватися на житло від держави, — зазначив в. о. міського голови Сергій Моргунов під час вручення ключів новоселам. — Здешевити квадратні метри вдається за рахунок безплатного надання забудовнику земельних ділянок, а також здешевлення кредитів, частину з яких компенсує міська рада.

Як повідомив Сергій Моргунов, програма діятиме й надалі — на черговому засіданні виконкому міськради видано дозвіл департаменту капітального будівництва на проектування ще трьох будинків за програмою «Муніципальне житло». Про участь у ній бажаючі можуть дізнатися на сайті Вінницької міськради.