Доторгувалися...

Закарпатська область. У Мукачевому під час отримання хабара в розмірі тисячі гривень затримано проректора Мукачівського технологічного інституту В. За підписання акта виконаних робіт він вимагав від керівника підрядної організації три тисячі гривень, але зійшлися на одній. Триває слідство.

Іван ГУДЗОВАТИЙ.

У «семи няньок» — наркотик під контролем

Львів. У Палаці залізничників зустрілися представники служб боротьби із незаконним обігом наркотиків семи сусідніх європейських держав. Нашій прикордонній області «поталанило»: через її територію переправляють наркотики на Захід. Відтак місцеві правоохоронці раз у раз стикаються з проблемами, які виходять за межі їхніх можливостей. Тому назріла необхідність співпрацювати і боротися із наркобізнесом на міждержавному рівні. Завдання номер один, наголошували керівники відповідних служб, — запобігання контрабандним каналам переміщення наркотичних засобів, психотропних речовин. Спільні кордони, спільні «болячки», спільна праця — така головна думка львівської дискусії.

Оксана ТЕЛЕНЧІ.

Ремонт із користю для кишені

Луганськ. Один із працівників державного підприємства «Ровенькиантрацит» підійшов до ремонту семи несправних породонавантажувальних машин вельми своєрідно. Він доручив своїм підлеглим зняти з пристроїв придатні до використання деталі і зібрати з них нові пристосування. Це — механізми переміщення для породонавантажувальних машин. Їх вийшло два і були вони такі гарні, що автор ідеї вирішив продати їх з користю для своєї кишені. Прибуток світив пристойний — трохи менш як 50 тисяч гривень. Однак вивезти устаткування з території вугільного підприємства ловкачеві не вдалося. Автомобіль з механізмами затримали співробітники Свердловського міськвідділу управління СБУ в Луганській області.

Алла АНТІПОВА.

Лжеправоохоронець «заробив» дев’ять років

Вінницька область. До такого терміну з конфіскацією майна засудив Жмеринський районний суд Вінницької області одного з київських міліціонерів.

У 2003 році столичний страж порядку раптом заявився на приватне підприємство Жмеринки, що спеціалізувалося на заготівлі металобрухту. Не маючи на те відповідного дозволу, почав інспекторську перевірку, після чого пригрозив керівникові позбавленням ліцензії. Той погодився на відкупного у п’ять тисяч «зелених». Отримавши гроші, спритник у погонах запропонував «металістам» міліцейський «дах» за... 250 доларів платні щомісяця.

Під час чергової передачі грошей вимагача й затримали.

Віктор СКРИПНИК.