За свої 103 роки найстаріший мешканець Тернопільщини Андрій Вуйцік жодного разу не звертався до лікарів. Секрет його довголіття, вважає дідусь, у козячому молоці. За кізкою доглядає сам. До дідуся, що мешкає в селі Настасові під Тернополем, щодня навідується соціальний працівник Марія Шварчевська. На її погляд, років її підопічному додає добрий жартівливий характер. Хоча у долі Андрія Вуйціка всього було.

Працювати почав з дев’яти років, вчитися у школі змоги не мав, так і залишився неграмотним. Народився на території Польщі, а після операції «Вісла» опинився з родиною на Тернопільщині. Давно покинули цей світ дружина, троє синів...

Односельці пишаються своїм довгожителем. З ним можна подискутувати про політику, дідусь регулярно дивиться теленовини, слухає радіо, вболіває за Україну, її майбутнє. Брав участь у минулих виборах і готується до наступних.

На п’яти настасівському довгожителеві наступає Григорій Ковпак з Королівки Борщівського району. Днями йому виповнилося сто років. Все життя Григорій Іванович — з дітьми. Учителював і за Польщі, і за Союзу. Учасник Другої світової війни. Він глава великої вчительської династії. Троє з чотирьох його дітей — педагоги. Є вони серед онуків і правнуків. Сільський учитель знає кілька мов, читає напам’ять поезії Шевченка, Франка, Лесі Українки.

Тернопільська область.