У кримінальній хроніці зустрічаються злочини, що межують з курйозами. Одна з таких історій відбулася в Маріуполі.

У квартиру дружини бізнесмена, що торгує сантехнікою, подзвонили невідомі. Назвавшись «сусідами знизу», вони поскаржилися на те, що їх нібито затопило. Нічого не запідозривши, жінка відчинила двері. Її відразу збили з ніг троє молодиків у спортивних в’язаних шапках із прорізом для очей. Грабіжники схопили спантеличену жертву, зв’язали скотчем, кілька разів ударили, щоб залякати, і пригрозили фізичною розправою, у разі, якщо не знайдуть у хазяйських засіках грошей. Відразу стали перевертати все догори дном. Незабаром один з них, обшукуючи кухню, знайшов під банкою кави 750 гривень. Ця сума непрошених «гостей» цілком задовольнила, і вони пішли.

Не минуло й півгодини, як один з розбійників повернувся за своєю барсеткою, яку, поспішаючи, залишив. Коли ж, нарешті, і він пішов, жінці вдалося розв’язатися. Прийшовши до тями від шоку, вона побачила на серванті свої 15 тисяч гривень, що лежали на видному місці...

Донецьким сищикам знадобилося два тижні, щоб знайти і знешкодити злочинну групу, до складу якої входило четверо місцевих жителів. Як з’ясувалося під час слідства, кримінальний «квартет» займався розбоями і грабежами в рідному місті з 2002 року. Всі затримані — спортсмени-професіонали, які захоплювалися різними видами боротьби. Ватажок групи (тренер з кікбоксингу) уже зізнався в 19 епізодах. Жертвами розбійників зазвичай ставали громадяни, котрі безтурботно відчиняли двері незнайомцям, що прийшли під виглядом працівників ЖЕКу, «затоплених сусідів» тощо.

Марина КОТЕНКО, прес-служба Департаменту карного розшуку МВС України.

 Сьогоднішня «Сім’я» — про обережність і уважність. Відкриваючи двері дому незнайомцеві або світ Інтернету дитині, будьте обережні. До проблем рідних і біди сторонніх вам людей — будьте уважні.

«Сім’я» та її ведуча Юлія Потапенко.