Збройний напад на музей

На місцевий художній музей здійснено збройний напад. Зловмисник вистрілив із саморобної зброї у службовця відділу Державної служби охорони. Постріл та шум привернули увагу співробітників музею, поява яких примусила нападника втікати, але через 10 хвилин його затримав автопатруль. Нападником виявився 59-річний чернігівець, який, мабуть, хотів заволодіти однією із старовинних картин. На жаль, попри зусилля лікарів, поранений охоронець через кілька годин після інциденту помер.

Сергій ПАВЛЕНКО.

Чернігів.

Повернули землю

Прокуратура Криму змусила Сакську райдержадміністрацію скасувати своє розпорядження про виділення 256 гектарів узбережжя. Землі — за 100—160 метрів від води — було виділено нею «для ведення фермерського господарства». І хоч повністю дані про претендентів на прибережну землю в прокуратурі ще не оприлюднили, відомо, що в списку — Геннадій Разумовський, який керує Сакською районною радою, Олег Клюй — він ще днями очолював Сакську райдержадміністрацію, та Василь Оцебрик, який донедавна був начальником Сакської міліції.

Перед цим прокуратура повернула 6,5 тисячі гектарів, які на південно-західному узбережжі Криму було виділено під віртуальний проект «Гольф-сіті».

Віктор ХОМЕНКО.

Крим.