Колишня гетьманська столиця Чигирин урочисто вшанувала 410-ту річницю з дня народження Богдана Хмельницького

З молитви у родовій усипальниці великого гетьмана, Свято-Іллінській церкві Суботова, розпочалося це дійство. Його учасники — місцеві жителі, керівники області та району, гості з Києва та інших куточків України — поклали квіти до місця поховання «владаря землі Руської», оглянули гетьманське замчище. Далі свято перейшло до Чигирина, де вже вирували бунчуки і корогви, лунала музика і гриміли козацькі гармати. У колишній гетьманській резиденції українське лицарство проводило своє віче.

Чигиринське козацьке свято, присвячене Богданові Хмельницькому, вдалося на славу. У ньому взяли участь віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко, міністр культури та туризму Ігор Ліховий, народні депутати Іван Заєць та Павло Мовчан. Шкода, що не приїхали керівники держави, як це спочатку планувалося. Тому всеукраїнську акцію національного примирення і єднання «Захід і Схід, Південь і Північ — навіки разом!», яку мали провести з участю керівників держави і делегацій від усіх областей, перенесено на весну. Натомість черкащани разом з гостями з Сумщини та Дніпропетровщини продовжили формувати у Чигирині ландшафтний Парк соборності України.

Навесні до дерев — символів єднання повинні привезти пригорщі землі, взятої зі святих місць кожної області. У першій гетьманській столиці Української держави буде земля з усіх її історичних місць...

Черкаська область.