Міністерство культури України ініціювало створення Кримського дому в Києві.
Відповідне розпорядження ухвалено на виїзному засіданні уряду у Вінниці в п’ятницю, 16 травня. Кримський дім стане головним політичним, громадським, інформаційним, освітнім, науковим та культурним центром для всіх національних меншин та корінних народів Криму, осередком взаємодії громадянського суспільства та держави, а також центром політичного спротиву окупації.
«Створення такого дому — дуже важливий крок для усіх, хто в нинішніх умовах опинився за межами рідної домівки, всіх, хто проживав на території сонячного Криму. Люди зараз розкидані — від Львова до Херсона. Тож цей дім може стати місцем, де можна буде скоординувати свої дії. Це буде не просто Кримський дім — а я б його назвав ще будинком примирення, це буде той прихисток, в якому люди знайдуть мир, зможуть відчути себе як вдома» — сказав міністр культури Євген Нищук.
У стінах дому відбуватимуться наукові конференції, культурологічні заходи та мистецькі виставки. Увагу буде приділено також релігійним організаціям та національним меншинам.
Розміститься Кримський дім у будівлі по вул. Суворова, 9 у Києві, яку буде передано з відання Академії аграрних наук до сфери управління Міністерства культури.
Кошти для функціонування Кримського дому та проведення ремонту його приміщень буде забезпечено за рахунок внесення змін до розпису державного бюджету України на 2014 рік та під час підготовки проектів державного бюджету України на наступні роки.
Прес-служба Мінкультури.