Саме такі кабачки краще використовувати в лікувальному і раціональному харчуванні. Вони мають легку сечогінну і проносну дію, нормалізують перистальтику кишечнику, корисні у разі набряків серцевого походження.
Плоди кабачків містять вуглеводи, калій, мінеральні речовини, вітаміни С, групи В, клітковину та пектинові речовини. Рекомендовані при атеросклерозі, захворюваннях серця, нирок і печінки, а також у разі ожиріння, цукрового діабету, запорів. Їх бажано включати до харчового раціону людей похилого віку та вагітних жінок.
Із кабачків готують ікру, їх фарширують, тушкують, запікають...
Або просто смажать: 2 кабачки, 2 столові ложки пшеничного борошна, стільки само олії та сметани, зелень кропу, сіль.
Очищені кабачки нарізати тонкими кружечками, посолити, обваляти у борошні та обсмажити на олії. Посипати дрібно нарізаною зеленню кропу. Подавати зі сметаною. Смачного!


О.К.