Кожна дитина мріє, і я також не виняток. А весь цей навчальний рік я мріяла... про літо. Щоб було воно таким, як і минуле. Чому? Бо торік ми всією сім’єю відпочивали в розташованому на березі Джарилгацької затоки санаторії «Скадовськ». Ми там оздоровлювалися не вперше. І мені так сподобалося, що не можу дочекатись, коли ми знову поїдемо.
Що припало до душі найбільше? Уважне ставлення, а ще — пляж, сонце, повітря, що дихає морем, квіти, дерева, дитячі каруселі. Є атракціони, водні велосипеди, і на катері можна покататися. З теплого неглибокого моря не хочеться виходити. Але мама не сварилася, бо минулого літа я нарешті навчилася плавати і навіть перестала боятися медуз, яких заносить тепла течія з Чорного моря.
На кортах можна пограти в теніс, на спортмайданчику —в баскетбол та волейбол. Тут багато дітей, що приїжджають на відпочинок цілими класами, в тому числі й чорнобильці. Тому проводять змагання і серед дітей. А які смачні страви готують тутешні кухарі, і все на замовлення. Фрукти найсвіжіші, морозиво смачнюще!
А ще мені запам’яталися минулорічні «Чорноморські ігри». Санаторій надав конкурсантам кімнати. Тож щоранку в номері ліворуч ми чули спів. У кімнаті напроти проживали кілька учасників танцювального колективу «Ерідан» з Коломиї. Поверхом вище — учасники театру-танцю «Фенікс» із Запоріжжя. Всім знайшлося місце. А півфінальні та фінальні виступи відбувалися просто на узбережжі — там змонтували екрани, сцену. Захоплююче видовище! Найбільше сподобалася група «Сузір’я» із Харкова, котра посіла перше місце серед вокальних шоу-груп. Під час костюмованого параду учасників «Чорноморських ігор» зустріли і дядька Чорномора з богатирями, і Білосніжку з гномами, і дельфінчиків, і лісових друзів. А фестиваль повітряних зміїв? У височінь злетіли метелики, літачки, морський корабель, орел, дракон. От тільки занадто високо вони літали, не вдалося сфотографувати на згадку.
Зато з цікавістю роздивилися «стіну малюнків», на якій учні Скадовської художньої школи залишили своє бачення світу. Радісні, світлі, щирі — вони тішили всіх. Ще проходив конкурс скульптур з піску — був і восьминіг, і мобільник, і добрий дракончик, і просто фортеця, прикрашена черепашками. Минув конкурс, а на березі діти граються серед піщаних скульптур. Весело! На завершення «Чорноморських ігор» казковий грандіозний салют прикрасив небо різнобарв’ям вогнів.
Тепер чекаю маминої відпустки, щоб знову поїхати у «Скадовськ», знову потрапити на дитячий фестиваль. А ще — подихати морським повітрям, поплавати і позагорати.


Таня ПАХОЛОК (11 років).


Бориспіль Київської области.