Дитина, що з’явилася в неблагополучній родині, з самого народження приречена на тяжкі випробування. Ці діти, як правило, відстають у фізичному та розумовому розвитку, не доїдають, не доодержують батьківської ласки і не знають дитячого щастя. Не завжди держава може захистити своїх маленьких громадян, змушених жити в нездоровому соціальному середовищі. І тоді вони стають жертвами обставин, що призводять до трагічних наслідків.
Цього разу трагедія розігралася в Мелітополі. Жертвою стала трирічна дівчинка, що потрапила під руку п’яному «татові». Новий «дядько», з яким зійшлася її мама, доброю вдачею не відрізнявся. За свідченнями очевидців, часто піднімав на дитину руку, не гидував і міцним слівцем, закріплюючи сказане стусанами. 24-літнього раніше засудженого за крадіжку чоловіка дратувала присутність дитини. Сім’я проживала за межею бідності, але на горілку та маріхуану грошей вистачало. Щоденні пиятики перетворювали життя маляти на хаос та муки.
Фатальним днем стало 2 січня 2004 року. Батьки святкували Новий рік, а дитина плуталася під ногами й заважала «відпочивати». Підозрюваний розповів, що вдарив дівчинку в голову, і вона впала мертва. Мати, що була присутня під час «виховання», злякавшися кримінальної відповідальності, допомогла коханцю віднести труп до сараю. Там його й закопали.
Упродовж півтора року «вбита горем» 20-літня мати розповідала сусідам і родичам про від’їзд доньки з бабусею до Криму. У цю версію мало хто вірив, адже бабцю люди знали як злодійку на довірі. Й відомій аферистці, що веде вільний спосіб життя, ніяк не пасувала роль турботливої родички. Чутки про раптове зникнення дитини поступово розповзалися округою і дійшли до міліції.
Співробітники карного розшуку, що обстежували господарський двір «дивної» сім’ї, знайшли під дровами залиту бетоном могилку...
Нині мати загиблої дитини має на руках двомісячну доньку. Що її очікує в цій родині?..
За фактом убивства стосовно співмешканця порушено кримінальну справу. Триває слідство.

Запорізька область.