Внески учасників щорічного благодійного марафону «Пробіг з вірою в серце» дали змогу придбати для Дніпропетровської міської дитячої клінічної лікарні №2 холтер для ЕКГ-моніторування. Пробіг, під час якого було зібрано кошти на новий апарат, проходить у місті вдруге поспіль.

Як повідомила заступник міського голови Ірина Зайцева, організаторами проекту, присвяченого популяризації здорового способу життя, є компанія «Данон» і міська рада. За її словами, в торішньому пробігу взяли участь близько п’яти тисяч городян. Для цього від кожного бажаючого був потрібен благодійний внесок у кілька гривень. Зібрані в такий спосіб гроші, а також кошти спонсора заходу пішли на придбання холтера. Загальна сума становила близько 75 тисяч гривень. А влітку минулого року лікарні було передано сучасний переносний апарат для ультразвукової діагностики, придбаний у рамках марафону 2012 року.

— Хочу подякувати дніпропетровцям за підтримку, — сказав генеральний директор «Данон» в Україні Марек Войтина. — За два роки проведення пробігу вдалося оснастити лікарню вкрай необхідним діагностичним устаткуванням і тим самим допомогти лікарям кардіологічного відділення зберегти здоров’я і врятувати життя вже понад шістдесяти дітей. Це надзвичайно актуально з урахуванням тієї обставини, що сьогодні Україна посідає перше місце в Європі за частотою виникнення пороків серця — хворими народжуються 10—12 дітей із тисячі.

Наступний сезон «Пробігів з вірою в серце» стартує вже восени цього року.

Дніпропетровська область.

Так використовують устаткування, закуплене на зібрані кошти.

Фото ІА «Міст-Дніпро».