Неповторним ароматом ваблять нас нині суниці. Ці невеличкі ягідки містять цукор, лимонну, яблучну й саліцилові кислоти, дубильні й фарбувальні речовини, пектин. Крім того, у них високий вміст заліза, мікроелементів, біологічно активних речовин, ефірних олій.
Плоди і листя суниці багаті на вітаміни С, В1, В2, К, РР, каротин.
Ягоди суниці вживають у їжу свіжими, сушеними, використовують для приготування варення, джемів, желе, мармеладу.
Ось простий рецепт мармеладу:
1 кг суниць, 0,5 кг цукру, 1 склянка води, сік одного лимона.
Підготовлені ягоди протерти через сито і варити у киплячій з цукром воді до густоти, а в кінці додати сік лимона і перемішати. У гарячому вигляді розкласти мармелад у чистий посуд.