У чудовій добірці «Сім’я» ми не раз читали не тільки про єдність кровних родичів, а й про тих, хто став однією сім’єю, разом пройшовши нелегкі випробування, переживши горе та радість. Такою родиною є «золотий» (бо якраз 50-літній ювілей) випуск нашої залізничної школи № 59, яка була одним з кращих закладів старовинного Кам’янця-Подільського на Хмельниччині.
Тепер наша альма-матер називається по-іншому — гімназія № 14. І навіть приміщення у неї інше. А нас доля розкидала по всьому світові. У Прибалтиці, Середній Азій, на цілині, на Далекому Сході є зримі плоди праці наших випускників. Із 42 випускників 22 здобули вищу освіту, 11 — середню спеціальну.
Ідею зібрати всіх виносив Петро Ясінський, нині режисер Одеської кіностудії. А допомогли реалізувати його дружина Майя Рутковська, а також Галина Коротинська, Ольга Рудик, Ольга Завадська, Ніна Нарольська, В’ячеслав Чуриков. Дехто не бачився аж 50 років. Тож зустріч була схожа на повернення птахів до рідного гнізда, а розмова стала хвилюючою сповіддю. Сьогоднішні учні й дирекція школи під керівництвом Миколи Кірика гостинно зустріли нас. За що ми всі безмежно вдячні.
А до улюбленої газети звертаємося з надією: хочемо відшукати тих із нашої родини, хто досі не відгукнувся, чия адреса невідома. Ми знаємо, «Голос України» лунає у найдальших куточках нашої країни і за її межами. Тож озовіться, дорогі однокласники!
Випуск 1955 року залізничної школи № 59.
Кам’янець-Подільський,
Хмельницької області.