У миколаївській десятиповерхівці, де стався потужний вибух, завершено рятувальні роботи. Повністю розібрано завали, з-під яких витягли тіла ще чотирьох загиблих: трьох жінок і літнього чоловіка.

Загальна кількість жертв сягла семи чоловік, 25 мешканців вдалося врятувати зі зруйнованого будинку в перші години після трагедії. Дивом вижила Ірина Алфімова, вона перебуває в лікарні, стан її тяжкий — крім серйозних проблем з нирками у жінки виявили перелом хребта.

У мікрорайоні повністю відновлене електро- і водопостачання, у більшості квартир підключили газ. Понад 180 мешканців зруйнованого будинку тимчасово відселили в готелі, а тридцятьом з них відновлюють втрачені документи. Наразі потерпілі разом з міською владою обговорюють варіанти нового житла, яке їм нададуть замість зруйнованого, а також розміри компенсацій.

Рятувальну операцію завершено. Багатотонні уламки поки що склали неподалік — на березі річки. Сподіватимемося, ненадовго: надто боляче дивитися людям на те, що ще зовсім нещодавно було їх спокійним і затишним життям. Будинок залишається під охороною. Це необхідно не лише тому, що тут небезпечно, а й через спроби мародерства.

У п’ятницю рішенням міськвиконкому в Миколаєві було оголошено дводенну жалобу за загиблими під час вибуху. Їхнім родичам буде виплачено матеріальну компенсацію з міського бюджету.

Міліція продовжує розслідування й поки що не називає нових версій, крім тієї, що вже була озвучена. Однак багато мешканців будинку на Лазурній, 40 категорично проти версії самогубства їхнього сусіда, яке нібито й стало причиною вибуху.

Миколаїв.