Співробітники управління кримінального розшуку МВС України разом з колегами з Одеської області розкрили міжрегіональну збройну злочинну групу, що протягом 2002—2005 років скоїла чимало тяжких злочинів в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Кіровоградській та іншій областях.
Ще з 90-х років області захльоснула серія кривавих убивств, розбійних нападів, грабежів, вимагань. Під прицілом бандитів опинилися підприємства, установи, організації, які мали великий грошовий обіг. Під час скоєння злочинів «відморозки» використовували різні види зброї: автомати, пістолети, гранатомети, обрізи, вибухові речовини тощо. На їхньому рахунку серія замовних убивств, у тому числі потрійний розстріл. Простежується їхня безпосередня участь в убивстві директора одеського пароплавства Кравченка та чимало інших тяжких і особливо тяжких злочинів.
До складу бандитських угруповань входили раніше судимі особи, спортсмени, що володіють навичками і методами оперативної роботи. Для їхнього виявлення і ліквідації Генеральна прокуратура України створила три слідчо-оперативні групи, в які було включено співробітників управління розробок при Департаменті кримінального розшуку МВС України. Співробітники цього управління за останні два роки ліквідували більш як десять банд і 20 злочинних груп. Вилучено понад сто одиниць вогнепальної автоматичної зброї, у тому числі 15 гранатометів, більше 10 кг вибухівки. Розкрито понад триста тяжких і особливо тяжких злочинів.
Марина КОТЕНКО(прес-служба карного розшуку МВС України).