П’ять літ виповнилося кіровоградській дитячій студії «Кураж». Це своєрідна школа журналістської та акторської майстерності для наймолодших.
Ідея створення студії належить тележурналістам Наталії Устименко та Володимиру Крутоусу. Вони навчають дітей самих робити програми для ровесників.
У березні 2000 року в ефірі приватної телерадіокомпанії «ТБ-Центр» з’явилися перші передачі студії. Того ж року ініціаторів запросили працювати на обласне телебачення — готувати щоденну дитячу передачу «Засинайко». З тих пір студійці брали участь у різних всеукраїнських фестивалях і конкурсах, увійшли в десятку кращих дитячих телестудій України за підсумками минулого року.
Нині у трьох групах студії — близько тридцяти школярів від 6 до 15 років. Рік тому вони почали освоювати новий для себе жанр — створення ігрових фільмів. І вже торік на конкурсі «Золоте курча» отримали диплом за кращий дитячий мюзикл «Володар велосипеда». Днями на обласному ТБ відбулася прем’єра нового музичного фільму «Принцеса на всі сто».
Серед найсміливіших планів Наталії Устименко і Володимира Крутоуса — створення власної школи телемайстерності. Тобто те, що й зараз, тільки на вищому професійному рівні. Однак про перспективи говорять неохоче. Студія тримається на ентузіазмі. Постійно доводиться випрошувати приміщення для занять і зйомок, костюми і декорації робляться за власний кошт або в складчину.
— У дітей ніхто не хоче вкладати гроші, — каже Наталія Устименко, — тож спонсорів знайти практично неможливо... 
Та оптимізму керівники студії не втрачають, намагаються розширювати спектр діяльності. Так, незадовго до круглої дати вихованці «Куражу» почали освоювати радіоефір. І тепер щодня вранці на «ефемці» облтелерадіокомпанії «Скіфія» лунає нова інформаційно-розважальна передача для школярів, повністю створена силами вихованців «Куражу».
 
Кіровоград.