Апетитна молода городина, що заполонила прилавки базарів, додає особливого аромату і смаку супам, салатам, рагу, м’ясним і рибним стравам. Але удвічі приємно пожувати «травинку», знаючи, скільки користі вона приносить виснаженому організму.
ЦИБУЛЯ, наприклад, містить колекцію вітамінів, мінеральних і пектинових речовин. Має протимікробні й протиглисні властивості. А ще цибуля заспокоює нервову систему, очищує кров, стимулює виділення травних соків і цим самим підвищує апетит. Її рекомендують при атеросклерозі, цукровому діабеті і навіть ревматизмі.
ЧАСНИК — і зовсім унікальний овоч. Має протимікробні й протиглисні властивості, дезінфікує кишковий тракт. Знижує вплив шкідливих речовин в організмі, корисний для профілактики онкологічних захворювань, незамінний під час ангіни, грипу, запалення у легенях. Часник розширює судини, знижує кров’яний тиск, підтримує функцію серцевого м’яза і клітин головного мозку. Корисний при склерозі і навіть знижує рівень цукру в крові.
А листя КРОПУ багаті ефірні олії, вітаміни групи В и С, каротин, калій, кальцій і залізо. Кріп поліпшує сон і обмінні процеси в організмі, зменшує спазми судин серця і головного мозку. Тому його застосовують при гіпертонії, порушенні серцевої діяльності, спазмах  шлунково-кишкового тракту. Він зменшує бродильні й гнильні процеси у кишечнику. Рекомендується при запаленні сечових шляхів, утраті апетиту, легеневих захворюваннях, грипі, болю у шлунку. Корисний і матерям, які годують, тому що благотворно впливає на утворення молока.
ПЕТРУШКА — сусідка кропу не тільки на грядці, а й у списку особливо корисних трав. Вона також багата каротин, мікроелементи й аскорбінову кислоту. Поліпшує діяльність серцевого м’яза, стимулює шлункову секрецію. Є ефективним дезинфікуючим, сечогінним і відхаркувальним засобом. Її використовують при розладах травлення, гіпертонії, порушеннях менструального циклу, простатиті, хронічних захворюваннях печінки і сечового міхура. Петрушка корисна для профілактики приступів бронхіальної астми. Однак не слід зловживати нею при гіпотонії і анемії, нефриті, циститі, при гострих захворюваннях нирок і сечового міхура.