Виявляється, захищати честь своєї школи можна не лише перемагаючи в наукових олімпіадах, а й навіть... майстерно виконуючи пристрасний східний «танок живота». Принаймні Дарина Придибайло з Києво-Могилянського колегіуму так зачарувала своєю пластичністю поважне журі районного конкурсу «Міс Десняночка» та однолітків у залі, що отримала титул другої віце-міс.
Усього того дня на сцені будинку культури «Хімволокно» побувало 12 фіналісток. Кожна з них напередодні події вже здобула перемогу — була визнана кращою у своїй школі та пройшла відбірковий тур. А у фіналі восьмого конкурсу для старшокласниць Деснянського району 15-річні дівчата доводили, що передусім вони надзвичайно обдаровані, а вже потім — красиві. Під час конкурсу-«візитки» і творчих змагань юні грації танцювали, співали, грали на музичних інструментах, розігрували сценки, декламували власні вірші, імпровізували і... неперевершено легко й артистично трималися перед публікою.
«Останній романтик» і поетеса Ганна Журавська, наприклад, заспівала про те, що «всі радощі й страждання перетворює на вірші». Христина Джигора фантастично виконала хореографічну композицію «У полоні краси». Марія Щеголіхіна приголомшила присутніх унікальним оксамитовим тембром голосу і енергійністю. А «Міс ніжність» Юлія Єрмоленко, окрім вдалого виступу, ще й відкрила таємницю: щоб підкорити її серце, хлопець має бути ерудованим, порядним і життєрадісним. Також дівчата поділилися своїми зірковими планами. Анастасія Яунзем, скажімо, не уявляє свого життя без танцю. Олена Данчева в майбутньому бачить себе видатним модельєром. А Ганна Русакова стане мандрівницею, а може, й політиком...
Довго журі обирало найкращих з кращих. Часу вистачило для повноцінного концерту ансамблю «Трафік» з 294 школи.
Окрім «східної красуні» Дарини Придибайло, перемогу здобула Ганна Рябоконь з 218-ї школи, яка втілила образ дівчини-слов`яночки і стала першою віце-міс. А титул «Міс Десняночка» присуджено учениці 313-ї школи Лалі Ергемлідзе — дівчині, чиє ім`я в перекладі з грузинської означає «смарагд», і чий дзвінкий голос давно лунає на багатьох сценічних майданчиках України. Як зазначила режисер і організатор конкурсу для талановитих красунь Зінаїда Перенчук  (Центр дитячої та юнацької творчості Деснянського району), Лалі перемогла зі значним відривом: справила враження прекрасним вокалом, органічністю на сцені та професіоналізмом.
— Кожна конкурсантка — унікальна творча особистість, — підсумовує Зінаїда Миколаївна. — За кожною відчувається велике мистецьке життя, титанічна праця і дівчини, і її батьків. А результатом, як бачимо на сцені, можна пишатися. І ми дуже вдячні, що Управління освіти та держадміністрація району підтримують конкурс, який організовує наш Центр (директор Наталя Кібардіна).