Дарії Тодосівні Олійник із села Фурманівка Кам’янець-Подільського району, що на Хмельниччині, у свої сто років вдається мати значно молодший вигляд. Десь під 80. Світлий розум, бадьорість, добрий гумор не покидають жінку упродовж цілого життя. А було на віку всього: і горя, і сліз, і непосильної праці. Виростала сиротою, втративши одразу матір та батька, що померли від тифу. Та ще й вибавила трьох молодших сестричок та братика.
Після одруження Дарія разом із чоловіком Леонтієм започаткували власну велику родину — дали життя п’ятьом донькам та двом синам. От тільки вже і Леонтій, і трійко її дітей знайшли спочинок на сільському цвинтарі. Тяжкі втрати, але замість того, щоб голосити, Дарія Тодосівна ще міцніше хапалася за роботу. Жити є для кого. Нині в неї 19 онуків та правнуків.
«Дав Бог — не хворіла ніколи, — хвалиться Дарія Тодосівна, —вперше в житті укол мені зробили на 97-му році життя. Ніяких таблеток не визнаю. Хіба що внуки з міста вітамінів привезуть». Бабця Дарія не цурається й чарчини, бо вважає: що в міру — корисно. Хоче, щоб і її «голос» при вирішенні домашніх питань враховували, часом може навіть ногою тупнути, на правах старійшини: мовляв, буде так, як я кажу! Але це не зі зла, а через особливе вболівання за долю свого великого роду.

Хмельницька область.