Під завалами багатоповерхівки в Миколаєві, в якій стався вибух 12 травня, рятувальники виявили тіла ще двох жертв. «Кількість загиблих тепер зросла до п’яти. Під завалами залишається щонайменше одна особа», — повідомила прес-служба ГУ ДСНС у Миколаївській області.

Слідство за справою про вибух у 10-поверховому будинку на вул. Лазурній, 40 уже встановило причину трагедії. «Знайдено докази, які дають підстави розглядати версію про те, що вибух стався в результаті витоку газу», — йдеться в повідомленні сектора зв’язків з громадськістю УМВС у Миколаївській області.

При цьому міліція зазначає, що працівники газової служби, які прибули на місце трагедії через сім хвилин після одержання повідомлення про можливий витік газу, максимально перекрили його постачання в житлові приміщення, чим попередили ще тяжчі наслідки трагедії.

Водночас народні депутати України від Миколаївщини Ігор Бриченко, Вадим Меріков, Артем Ільюк і Микола Жук просять уряд додатково виділити кошти сім’ям, які постраждали в результаті вибуху. Як відомо, на сьогодні Кабмін з держбюджету виділив 40 млн. грн. Однак для вирішення питання з житлом постраждалим необхідно п’ятдесят.