Управління Пенсійного фонду України у Слов’янську поновило прийом громадян. В області виникла затримка із виплатою пенсій у «проблемних» регіонах — Слов’янську, Краматорську, Красному Лимані, Маріуполі. У фонді обіцяють, що виплати здійснять протягом найближчих днів. «У зв’язку зі складною ситуацією на цих територіях виплати затримуються на кілька днів. Але органами Пенсійного фонду області постійно ведеться робота з «Укрпоштою» і «Ощадбанком» із подолання цього відставання», — заявив начальник головного управління фонду в Донецькій області Олег Чаус.

Загалом пенсії на суму 7,4 мільйона гривень не отримали вчасно 4800 осіб на півночі області та 13 тисяч осіб на суму 20 мільйонів гривень — у Маріуполі. В інших містах і районах відставання немає: виплати йдуть навіть із невеликим випередженням.

Продовжують надходити повідомлення про викрадення людей та взяття заручників. У середу ввечері близько 17.40 зі своєї квартири був викрадений співробітник управління соціального захисту Краматорська Максим Матюшенко. «Озброєні люди із тих, які давно в місті, були на двох машинах. Квартиру перевернули, забрали фото- і комп’ютерну техніку, мобільні телефони. Куди відвезли — невідомо. Діти встигли сховатися», — така інформація надійшла із міської ради. Місцеві активісти припускають, що причиною для нападу могла стати проукраїнська позиція мешканця міста. Пізніше стало відомо, що Максима відпустили — побитим, але живим.

Упродовж останніх днів визволили із заручників двох міліціонерів, викрадених в Артемівську, а також двох співробітниць страхової компанії, які перебували в полоні «Донецької народної республіки». Подробиць про звільнення потерпілі та їх оточення не повідомляють.

Донецька область.