Чимало садівників-аматорів замислюються над питанням: де придбати саджанці плодових культур потрібних сортів? На ринках можуть і ошукати. Але є хороший і дуже простий спосіб самостійно виростити саджанець. Цим методом наша родина користується вже багато років.
Навесні (у березні або квітні) потрібно відкопати шматочок кореня підщепи товщиною з олівець і довжиною 12—15 сантиметрів. У верхній частини зробити косий зріз і одразу прикласти до нього точно такий зрізаний черешок сорту черешні, сливи або іншого дерева, уподобаного вами, що росте на дачі у вас чи у знайомих. Підщепу і прищепу в місці з’єднання потрібно щільно обв’язати поліетиленовою стрічкою (можна ізоляційною) і, поклавши горизонтально, прикопати на глибину 12—15 см. Через місяць сміливо викопуйте свій саджанець. Тепер його потрібно посадити вертикально і так, щоб місце стику підщепи з прищепою було на три—чотири сантиметри вище від поверхні ґрунту.
Через кілька років із маленького корінця з прищепленим до нього черешком (чи брунькою) виросте саджанець високої якості та потрібного вам сорту. Користуючись цим методом, можна за короткий термін обновити всі плодові дерева на ділянці та посадити нові сорти.

Севастополь.