Салат

Потрібно: одна склянка квасолі, дві морквини, дві чайні ложки цукру, дві столові ложки олії, зелень кропу, петрушки, сіль.
Квасолю переберіть, промийте, залийте холодною водою на шість-вісім годин. Потім у новій воді зваріть до готовності.
Моркву почистьте, промийте, відваріть і наріжте кубиками. Зелень кропу, петрушки промийте і дрібно нашаткуйте. Квасолю і моркву перемішайте, додайте цукру, солі й олії.
Суп
Потрібно: півтора літра води, одна склянка квасолі, дві картоплини, дві цибулини, одна морквина, один корінь петрушки із зеленню, дві столові ложки вершкового масла, сіль.
Підготовлену квасолю відваріть до розм’якшення. Додайте нарізану картоплю, нашатковані й пасеровані на олії цибулю, моркву, петрушку. Посоліть і варіть на слабкому вогні до готовності, а потім посипте подрібненою зеленню петрушки.
З чорносливом
Потрібно: одна склянка квасолі, півсклянки чорносливу, одна столова ложка вершкового масла, дві-три ложки сметани, чайна ложка цукру.
Квасолю відваріть до готовності. Додайте сметану, розмочений чорнослив, олію і тушкуйте хвилин 10—15. Наприкінці заправте цукром.
О.К.