Влада Вінниці вирішила не відмовлятися від проведення заходів
 
«На відміну від попередніх років, свято буде не таким масштабним, — каже виконувач обов’язків міського голови Сергій Моргунов, — однак зовсім відмовитися від нього було б несправедливо по відношенню до самих вінничан. Адже прагнення жити в цивілізованій країні стало імпульсом, який у листопаді 2013-го вивів на Євромайдани по всій країні сотні тисяч українців».
Як стверджують організатори, відтворити європейську атмосферу планують за допомогою мистецьких стріт-арт-об’єктів. Так, у містечку для молоді на центральній площі міста діятиме виставка «Європейська освіта». Тут також відбудеться презентація проекту «60-річчя рок-н-ролу» для молодих рок-музикантів. Крім європейських творів, на спеціально встановленій сцені виконуватимуть пісні російських зірок естради, які у непрості для нас часи підтримали українців, зокрема Андрія Макаревича. Також відвідувачі матимуть нагоду послухати композиції Віктора Цоя, В’ячеслава Бутусова та інших відомих представників цього жанру.
На майдані Незалежності за традицією лунатиме класична музика в рамках європейського марафону «Refіnery cafe» за участю симфонічного оркестру Тернопільської філармонії та академічного муніципального камерного хору «Вінниця». Відбудеться презентація музичного проекту «Едіт Піаф» у виконанні французького гурту «Croіssant — band». А завершать вечір на сцені Європейської площі виконавці у стилі фольк з Болгарії та Фінляндії. Також тут можна буде навчитися різних корисних речей на майстер-класах від художників, гончарів та майстрів з лозоплетіння. Охочі зможуть взяти уроки іноземних мов.
Уздовж вулиці Соборної виставлять інсталяції інтерактивних проектів «Мистецький сад» та «100 картин одного дня». По сусідству із художниками та митцями розташуються вуличні музиканти. Як і в минулі роки, загальноміське свято відбудеться без політики й алкоголю. Дрес-кодом стане українська вишиванка.
Вінниця.